Prášková směs na výrobu jedlé krajky.
Dortová krajka vyrobená z tohoto prášku je jedinečná, protože rychle schne, zůstane pružná po celé týdny a nezlomí se. Doporučujeme uchovávat v uzavřené fólii.
Vyzkoušejte hmotu naplnit do sáčku s tenkou špičkou a vytvořit různé tvary. Například pavučinu nebo síť fotbalové branky.
Složení: uhličitan vápenatý (E170) (EU), cukr, zahušťovadlo: sorbitol (E420), ztužovač: celulózová guma (E466), xantanová guma (E415), želírující látka: agar (E406), modifikovaný škrob (E1422), aroma: vanilka příchuť.
Návod na použití:
Do misky přidejte 250 g prášku Lumea Cake Lace a 250 ml horké vody. Dobře promíchejte mixérem asi 5 minut, dokud směs není hladká.
Hmotu lze libovolně obarvit. K barvení můžete použít gelové potravinářské barvivo, které se přidává přímo do směsi. Nebo můžete poprášit prachovou barvou silikonovou podložku před nanesením krajkové hmoty.
Pomocí špachtle směs pečlivě naneste na silikonovou krajku, dokud se mezery nevyplní. Poté ji nechejte uschnout na čistém, suchém a teplém místě. Pro rychlé sušení můžete použít ventilátor. Doba schnutí s ventilátorem je cca. 1,5 hodiny nebo 2,5 hodiny při pokojové teplotě. Lze sušit i v troubě. Nastavte troubu na horký vzduch a 70°C, sušte přibližně 30minut.
250 g prášku Lumea Cake
250 ml horké vody
100 g prášku vytvoří 25 – 30 proužků krajky (35 x 12 cm)
Sejmutí hotové krajky:
Začněte opatrně pomalým odlupováním okrajů. Na velké vzory – pruhy, krajky – je možné pro usnadnění použít špachtli. V takové situaci se doporučuje uvolnit část cukrového vzoru a poté otočit formu tak, aby byla cukrová hmota na podložce a šablona nahoře. Jemně přidržte cukrovou krajku špachtlí a opatrně sloupněte část silikonové šablony. Poté opět přidržte část cukrového vzoru špachtlí a odloupněte další část šablony. Takto postup opakujte, dokud neodstraníte celou silikonovou šablonu.
Vyrobeno v EU, Distributor LK Store s.r.o. Praha